De Haardenboer

Uw huisinstallateur voor sfeer en functionele verwarming

Met de K-Stove 8006 pelletkachel, spek ik de camping niet meer

Hier vind u binnenkort enkele van onze reeds gerealiseerde projecten.

..

..

..

..

..

De Haardenboer

Pelletkachels, pellets en accessoires

 

Gaat u straks ook besparen met een pelletkachel?

Pelletkachels

 

Zoals gezegd wint de pelletkachel snel aan bekenheid. Ket merk K-Stove zorgt momenteel voor enige opschudding in pelletland vanwege de hoge kwaliteits pelletkachels welke ze weten te combineren met een bijzonder gunstige prijs.

 

Besparen

Zeker in het geval van een stacaravan, chalet en andere vakantiewoningen waar anders op propaan gestookt wordt een pelletkachel een zeer lucratief . Je bespaard al snel 50% op de stookkosten. dat gecombineerd met een prijs van € 1395,- (inclusief btw, exclusief installatie) is de terugverdientijd erg kort.

 

Andere voordelen

Bijkomende voordeel van de pelletkachel is het feit dat deze nauwkeurig op tijd in te stellen is en volledig autonoom, afhankelijk van de te overbruggen temperatuurverschillen, een heel aantal uren zijn werk kan doen.

Een extra voordeel van de pelletkachel ten opzichte van de vertrouwde houtkachel is het hoge rendement, het al eerder genoemde volledig automatisch op temperatuur houden van de kamer, en de opslag van de brandstof. Niet meer kloven en drogen, de pelletkorrels kunt u in zakken bestellen van 10 of 15kg. voor grootverbruikers zijn er natuurlijk nog grotere verpakkingen en kan het eventueel per pallet geleverd worden.

 

K-Stove pelletkachel assortiment

 

Onderhoud

Wat veel bedrijven vergeten te noemen is dat een pelletkachel wel onderhoud nodig heeft. zo bent u hout aan het verbranden dus moet af en toe de aslade geleegt worden. Daarnaast dient ook het kanaal geveegt te worden. Afhankelijk van het gebruik moet een keer per week de branderpot even schoongezogen worden en eens per maand het binnenwerk goed schoon. één maal per jaar dient er groot onderhoud plaats te vinden. dit is makkelijk af te kopen met een servicecontract. Dit werkt hetzelfde als bijvoorbeeld een servicecontract voor een cv-ketel.

 

Installatie

Omdat de afvoer van de pelletkachel mechanisch is valt deze manier van verwarmen niet binnen het bouwbesluit en zijn er verschillende manieren om de kachel aan te sluiten. het beste is om in de kamer een stuk omhoog te gaan waarna de pijp door de muur naar buiten verdwijnt. in het geval van een caravan is het het meest makkelijke om gewoon door het dak te gaan. Eventueel in plaats van de doorvoer die nu voor een olie of gaskachel wordt gebruikt. De K-Stove kachels werken met een 80mm buis. Vergroeten is mogelijk en soms nodig. De hoogte is nodig om een natuurlijke trek te creeeren voor het geval de elektriciteit een keer uit zou vallen. De pelletkachel is aangesloten op het lichtnet en gebruikt stroom om de ventilatoren te laten draaien. Een ventilator om de lucht door de pellets te blazen en een ventilator om de warmte de kamer in te blazen. valt de stroom uit dan zal er een ophoping van rook (niet veel) plaatsvinden in de kachel welke niet afgevoerd wordt. door met de afvoerpijp dan niet rechtstreeks uit de gevel te gaan maar eerst een stukje omhoog wordt er een natuurlijk trek verkregen waardoor alsnog de rookgassen de kachel verlaten.

 

Geluid

Een veel gehoorde klacht bij pelletkachels is dat ze zoveel geluid maken. Het geluid wordt veroorzaakt door de al eerder genoemde ventilatoren en de vijzel. in de K-Stove kachel die wij instelleren hoor je de vijzel zo goed als niet meer. het geluid van de ventilatoren is bij normaal gebruik, dus normaal verwarmen ook erg weinig. Natuurlijk is er meer geluid bij opstarten en reinigen of als de kachel wordt ingesteld om heel snel de ruimte een heel aantal graden warmer te krijgen.