De Haardenboer

Uw huisinstallateur voor sfeer en functionele verwarming

Installatie door een gecertificeerde loodgieter

Hier vind u enkele van onze reeds gerealiseerde projecten.

Aansluiten en inbouw van een Cupido 70.

..

..

..

..

De Haardenboer

De haardenboer is onderdeel van Loodgietersbedrijf Gardenier

 

Een gaskachel of gashaard brengt sfeer in elk vertrek waar deze geplaatst wordt. Sfeer door het echte vuur en heerlijke warmte. Een warmte die veel lekkerder en 'zachter' is dan bijvoorbeeld de droge stralingswarmte van een radiator.

De Haardenboer = Sfeer

Wij brengen samen met u sfeer in uw vertrek. Of het nu om de woonkamer, slaapkamer, keuken of tuin gaat. Wij installeren en plaatsen vrijstaande en inbouw gaskachels.

 

Sfeer en vloerverwarming

Steeds vaker krijgen wij de vraag, wanneer wij vloerverwarming aanleggen, of er mogelijkheden zijn om desgewenst de kamertemperatuur wat sneller op een acceptabel niveau te krijgen wanneer onze klant bijvoorbeeld wat later thuiskomt. Ook vragen veel klanten zich af of het uberhaupt mogelijk en nuttig is om een sfeerhaard te hebben in combinatie met de vloerverwarming of dat het dan te snel te warm wordt. op beide vragen kunnen wij volmondig "Ja" antwoorden. Juist met een gaskachel of gashaard is het mogelijk om de ruimte even snel een paar graden aangenamer te krijgen. En ja veel met name gaskachels hebben een relatief laag vermogen en zijn dus perfect toe te passen als sfeerelement in de ruimte.

 

Open- of gesloten systeem

Moderne tijden vragen om moderne oplossingen. De zogenaamde open systemen halen de zuurstof voor de verbranding uit de ruimte waar ze in opgesteld staan. De vertrouwde schoorsteen/voorzetkachels maken gebruik van dit systeem. De meeste moderne haarden en kachels maken gebruik van het zogenaamde gesloten systeem. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een concentrische buis. Dat wil zeggen, een buis in een buis. Via de binnenste buis worden de gassen afgevoerd en via de buitenste buis wordt de zuurstof voor de verbranding aangevoerd. Het gesloten systeem heeft verschillende voordelen.